Anatomisch Correct?


Tijdens de Kunstlijn 2011 zal Carlijn haar nieuwe werk tonen gemaakt onder de werktitel Anatomisch Correct?
Door middel van haar werk roept zij vragen op omtrent de drang naar uiterlijke perfectie. Met plastische chirurgie en genderspecification wordt dit nagestreefd, maar tot welke prijs? 
Carlijn verlaagt deze prijs door met haar Gendersuits de minder bedeelden in staat te stellen het perfecte kind te krijgen. Altijd al een zoon willen hebben om mee te voetballen of een dochter om mee te pronken, Carlijn maakt dit mogelijk.
Door tegenstanders van de steeds verder gaande perfectionering van het menselijk lichaam wordt geroepen dat echte schoonheid van binnen zit. Carlijn vind dat je jouw echte schoonheid moet kunnen dragen en heeft dit vertaald in een Orgaanjurk.
Ook pakt zij in deze tentoonstelling terug naar een oud thema, de Snorremuts. Het symbool van de mannelijke onschenbaarheid, je verstoppen achter een besnorde bivaksmuts waarmee je “bloot” de wereld tegemoet durft te zien.
Tijdens de Kunstlijn exposeert Carlijn op verschillende locaties, waaronder samen met een tweetal kunstenaars waarbij we elkaars werk versterken en aanvullen.
Kleine Houtstraat 94
Een jongetje of een meisje?
Carlijn Lotte Bartels en Laurien Mulder
In een leeg winkelpand maken Carlijn Bartels en Laurien Mulder met gendersuits, snorremutsen en geborduurd kindertextiel een statement over kwetsbaarheid en vergeefse pogingen tot controle.

Vind, Koningstraat 37 A

De snijzaal

Evelien Grootenhuis en Carlijn Lotte Bartels
De etalage van lifestyle-winkel “Vind” zal voor de Kunstlijn omgetoverd worden tot snijzaal voor een lesje anatomie. Verbaas je over de sierlijkheid van draagbare organen en zijdezacht gevilde dieren. Hoe gracieus kan dood zijn…?
Burgwal 69 zwart
Slapend rijk en rijk gedekt
Laurien Mulder en Ton Vissers
Het koude seizoen staat voor de deur! Laurien Mulder en Ton Vissers bieden hoop en herfstige geneugten aan rijk gedekte tafels.Bijzondere tafelkleden, diverse ciders, warme soep, associatieve teksten, bolletjes met klinkende namen als sneeuwroem, hazenklokje, en vogelmelk.
Ook te bezichtigen: de darkroom van Carlijn Bartels..

Populaire posts