Kunstmarkt fort zuid... Me like!

Volle bak op de Tante Leen tafel!


Afgelopen zondag stonden de dames en ik op een kunst- en ambachtsmarkt bij het fort bezuiden Spaarndam. Het was erg leuk ook al begon het wat minder voortvarend...

Op de fiets door min iets fietste ik zondagochtendvroeg naar dame nummer een, want dame nummer twee kon ons niet ophalen.
Bij dame 1 aangekomen zouden we haar spullen in de auto laden, om daarna naar mijn huis te rijden, daar de spullen in te laden en vervolgens richting het fort...
U raadt het misschien al... auto stuk. Je verwacht alles in de kou, vastgevroren handremmetje, vastgevroren deur, maar nee, de deur ging heel soepel open, alleen sloot niet meer, zelfs niet (of vooral niet) na wat ernstig geweld..
Gelukkig viel het mee, want na wat vrouwenlogica*, konden we op pad.

* vrouwenlogica bij iets wat stuk is... optie 1: vastbinden met een touwtje, optie 2: nieten.. wij kozen voor optie 1.

Drie kwartier te laat aangekomen bij het fort, en gelukkig dit keer niet alleen omdat ik nooit een route onthou, stond dame 2 klaar om haar laatste kersstukjes te rangschikken op de kraam.

Het fort heeft een grote hal waar je recht op afloopt als je de brug afkomt, daar is het eerste gedeelte van de markt. Het tweede gedeelte, waar de resterende drie tafels stonden, is het zaaltje achter de bar en daar stonden wij.

(Het fort is trouwens te gek!

Aangezien we nog tien minuten hadden voor de markt open ging, zijn we als een malle naar binnen geschuifeld hebben de koopwaar uitgestald, het eerste kopje koffie achterover geslagen en laat de hordes sinterklaasgeile shop-aholics maar komen... laat maar komen... kom maar op, kom maar dus... eh... iemand?
Tja, en dan is het dus koud en heeft niemand zin om eruit te gaan om kunst of ambacht te kopen.
Maar gelukkig, voordat de stemming naar de buitentemperatuur daalde, waren daar de mannen, de echte mannen. Echte mannen met baarden en banjo's. Echte mannen met baarden, banjo's, blokfluiten en muziek. Ierse folkmuziek! DE BAND!! Geweldig, wat muziek teweeg kan brengen... het cafe stroomde vol, de temperatuur steeg, er werd geklapt en gestampt en gelachen.. Wat chaotisch begon, eindigde chaotischer. Uiteindelijk heb ik meer geld uitgegeven dan opgehaald, maar wie mij de laatste zondag van de maand zoekt... zoek dan in Fort Zuid.


Dame 1 met witte wijn en berenmuts!

Populaire posts