S.M.A.K.

Het S.M.A.K. was weer om te zoenen!!
Ik vind het zo'n fijn museum, we kregen zelfs een croissantje toen we er zondagochtend (redelijk) vroeg aankwamen om de tentoonstellingen te zien.

De huidige tentoonstellingen zijn:

Dit werk is van Jorge Macchi genaamd Wolken en bestaat uit vrachtwagen binnenbanden. Op de foto's zie je het werk van bovenaf. Bij binnenkomst stond je eronder en dat was heel indrukwekkend. Het werk van Jorge heeft wel het meeste indruk gemaakt. Het is vaak estetisch mooi werk, soms luchtig zoals zijn wolkendek, maar hij kan ook wel heel zwaar en heftig werk maken.

Bijvoorbeeld:
Deze bladmuziek heeft hij levensgroot aan de muur hangen met een koptelefoon ernaast met de muziek, losse noten op de piano. De notenbalken zijn gemaakt van krantenknipsels over ongelukken en moorden. Dit vond ik een heel heftig werk, wat op het eerste oog er heel mooi en lieflijk uitziet.

Dit werk hing bij de Hongaarse groepstentoonstelling Joy and disaster.
Deze gast (Dezso Szabó) maakt heel gaaf werk. Hij ensceneert rampsituaties in het miniatuur en maakt daar vervolgens foto's van die hij "opblaast" tot 1 bij 1 meter. De foto's zijn heel heftig en dramatisch. Gelukkig hangt hij dus ook foto's erbij van hoe het werk tot stand is gekomen.. zie hier het voorbeeld van een bergexpeditie! Haha, erg geniaal.

Een andere Hongaarse collega's (Little Warsaw (András Gálik en Bálint Havas)) viel ook op door onder andere het video werk Nefertiti's head (weet niet of het zo heet maar goed) waarbij ze een beeld hadden gemaakt waar ze het borstbeeld van Nefertiti op lieten plaatsen.. Erg maf om te zien wat dat doet met zo'n op voorhand statisch borstbeeld. Het was echt een beetje alsof ze er stond..


Michael Sailstorfer nam ook wat zalen voor zijn rekening. Net als bij Jorge ervoer ik een soort luchtigheid in zijn werk. Kunst hoeft niet altijd alle wereldproblemen uit te lichten, het mag ook gewoon gaan over het absurde van een exploderende boom of een houten hut die zichzelf in zijn eigen houtkachel opstookt..

Na het zien van deze tentoonstellingen liepen we erg vrolijk het Smak uit.
Altijd leuk, zo'n nieuwe luchtige kijk op de wereld om je heen.

SMAK!

Populaire posts